Montreal™

Kamin na bioetanol Montreal™

Kamin na bioetanol tipa - Montreal™, nima izrazitih robov in drugih vpadljivih elementov. Namreč debelina roba je zgolj 8 milimetrov. Kamin takega tipa se prav zaradi minimalističnega videza lepo poda v skoraj vsak notranji interjer.

Različice kamina Montreal

Bioetanolski kamin Montreal se lahko izdela v različnih variacijah. Standardne dimenzije kamina:

 • (DxGxV): 800x300x400 milimetrov

 • (DxGxV): 1000x300x400 milimetrov

 • (DxGxV): 1200x300x400 milimetrov

Pri kaminu Montreal lahko poljubno odvzemamo stranice, tako da je lahko plamen viden iz več strani. Možne variante:

 • Odprt samo spredaj

 • Odprt spredaj in zadaj

 • Odprt spredaj, zadaj in iz ene bočne strani

 • Odprt spredaj in z obeh bočnih strani

Na ta način je kamin primeren za frontalne vgradnje, tako da je plamen viden iz sprednje strani. Če je kamin odprt spredaj in zadaj, ga lahko vgradimo, da je viden v dveh prostorih. V variantah z odprtimi bočnimi stranicami pa je primeren za vgradnjo na robu sten oziroma drugih primernih konstrukcij.

Kamin na bioetanol izdelan po meri naročnika

Poleg standardnih dimenzij kaminov pa nudimo tudi izdelavo kaminov po vašem naročilu. To pomeni, da nam zaupate mere kamina, ki bi ga želeli, mi pa poskrbimo, da se kamin izdela in ustreza vsem standardom varnosti. Na ta način omogočamo fleksibilnost pri oblikovanju prostorov, ki zadovolji (skoraj) vsako zamisel in željo naše stranke.

Poleg dimenzij pa lahko izdelamo tudi kamin v želeni barvi. Izberete lahko katerokoli barvo v paleti barv iz RAL lestvice. Če kamin v standardni, črni barvi, ne sovpada z vašim izbranim interjerjem ga lahko prilagodimo, da se bo »zlil« z ostalimi elementi in barvami v prostoru.

Izdelava in materiali

Z izborom najkakovostnejših materialov, proizvajalec kaminov Decoflame, zagotavlja visoke standarde kakovosti in trajnosti. Kaminski vložek na bioetanol je tako izdelana iz prašno barvanega aluminija oziroma nerjavečega oplemenitenega jekla. Debelina kaminskega okvirja je 8 milimetrov in je izdelan iz aluminija. Spodnja plošča kaminskega vložka iz nerjavečega jekla, debeline 3 milimetre. Gorilna reža pa je izdelana iz aluminija in se je zaradi prisotnosti visokih temperatur ne barva.

Izbira kaminskega vložka na bioetanol

V kaseto kamina Montreal lahko vgradimo različne kaminske vložke na bioetanol. Če želite bolj klasično varianto, lahko izberete med standardnimi kaminskimi vložki. Sodobnejše različice kaminskih vložkov so povezane v električno omrežje. To vam omogoča daljinsko upravljanje in zagon ter uporabo različnih senzorjev. Več informacij v zvezi z električnim kaminskim vložkom – Denver Basic F3 si lahko preberete na sledeči povezavi. Najsodobnejša varianta pa je izbira modela kamina na bioetanol Denver Basic F6 preberite več o kaminskem vložku tukaj. F6 je električni kaminski vložek najvišjega kakovostnega razreda, ki ima vgrajene dodatne senzorje in funkcije. Poleg bioetanolskih ponujamo tudi kaminski vložek na vodno paro - Hybrid Myst več o tem lahko preberete tukaj. Vse tri modele Denver Basic, e-Ribbon Fire in Hybrid Mist je mogoče upravljati z aplikacijo preko pametnega telefona - Bluetooth.

Vgradnja in montaža

Kamin – Montreal je primeren za montažo v mavčne konstrukcije, beton, opečnate konstrukcije in lesene omare. Montažo, gorilnika na bioetanol izvedemo na objektu po predhodnem pogovoru in svetovanju. Če ste želite izvedeti več ali bi želeli, da vam pripravimo ponudbo, kliknite na gumb spodaj.

Available from: Toplina Kamina Prednaročilo

Kontakt

Tehnične podrobnosti

Material Črno prašno barvan aluminij, kaljeno optiwhite steklo višine 80 mm

Minimalne dimenzije
(DxVxG)

800/1000/1200x300/303/308x400 mm
ali po meri naročnika

Dolžina reže za plamen

500/600/700/900 mm
ali po meri naročnika

Gorilniki

Ročni: (Standard), Električni: Denver Basic F3™ (720, 920 in 1120), Denver Basic F6™ (720, 920 in 1120) ali po meri naročnika

Kapaciteta 

2,9 l / 3,9 l /4 l / 4,4 l / 5,8 l / 6 l / 7,2 l / 8 l

Napajanje

220V - 240V - 50 Hz

Gorilniki

Gorilnik na bioetanol vrhunske kakovosti

Denver Basic F3™

Enostavno delovanje in možnosti nastavitve treh stopenj plamena odlikujejo bioetanolski vložek Denver Basic F3. To je popolna rešitev za tiste, ki želijo svoj dom nadgraditi z elegantnim gorilnikom na bioetanol. Gorilnik ohranja visoko kakovost, ki jo pričakujete od kaminov Decoflame. Eleganten gorilec po dostopni ceni.

Več o omenjenem gorilniku, si lahko preberete  tukaj.

Lastnosti:

 • CEVB (ang. Controlled Ethanol Vapour Burning) za nadzorovano izgorevanje hlapov etanola. Ker gorijo hlapi etanola, je plamen možno natančno uravnavati in določiti želeno intenzivnost
 • 3 stopnje upravljanja (možnost nastavitve 3 različnih jakosti plamena)
 • Kvalitetni materiali (3 milimeterska prašno barvana plošča iz nerjavečega jekla in aluminijasta izparilna reža)
 • Na voljo je v treh velikostih: 620, 720, 920 in 1120 mm
 • Širina reže za plamen: 400 mm / 500 mm / 700 mm / 900 mm

Gorilnik na bioetanol Denver F6

Gorilnik na bioetanol Denver Basic F6

Definitivno je model Denver Basic F6 nadgradnja modela Denver Basic F3. Če je Denver F3 cenovno ugodna verzija kamina velja Denver F6 za najbolj dovršenega. Ponuja 6 jakostnih stopenj plamena. Od 1-5 klasične jakosti in zadnja stopnja pa je ECO-Wave, ki zmanjša porabo bioetanola za 50 %. Poleg statičnega upravljanja preko nadzorne plošče in daljinskega upravljalnika ponuja Denver F6 tudi upravljanje preko aplikacija decoflame® App za naprave z operacijskim sistemom iOS ali Android.

Lastnosti:

 • CEVB (ang. Controlled Ethanol Vapour Burning) za nadzorovano izgorevanje hlapov etanola. Ker gorijo hlapi etanola, je plamen možno natančno uravnavati in določiti želeno intenzivnost
 • ECO-Wave način ponuja možnost 50 % manjša poraba bioetanola
 • 6 stopenj upravljanja (možnost nastavitve 6 različnih jakosti plamena)
 • Kvalitetni materiali (3 milimeterska prašno barvana plošča iz nerjavečega jekla in aluminijasta izparilna reža)
 • Na voljo je v treh velikostih: od 620 mm do 3920 mm
 • Širina reže za plamen: od 400 mm do 3700 mm

standarni-grelec

Decoflame® standardni gorilnik

Intenzivnost plamena lahko ročno nastavite.

Velikost gorilnika: 500 - 1000 mm

Več o standardnem gorilniku decoflame®