Denver F6

Kamin na bioetanol Denver F6

Denver F6 je najzmogljivejši od bioetanolskih gorilnikov prestižne danske blagovne znamke Decoflame. Dejansko je nadgradnja modela Denver F3. Kljub temu da sta kaminska vložka po zunanjem videzu popolnoma identična, se gorilni vložek Denver F6 lahko pohvali z dodatnimi tehničnimi inovacijami. 

Izgled in kvaliteta

Denver F6 je izdelan iz vrhunskih materialov. Tako proizvajalec Decoflame zagotavlja trajnost in kakovost proizvoda. Njegov minimalistični design je zelo nevpadljiv. Tako, da se lepo poda v vsak prostor oziroma interjer. Načeloma je Denver Basic F6 prevlečen v črno barvo, lahko pa si izberete tudi katerokoli barvo po RAL lestvici.

Upravljanje z bioetanolskim gorilnikom

Upravljamo ga lahko na 3 različne načine. Preko nadzorne plošče, ki je na samem gorilniku. Daljinsko s preprostim daljincem, ki vam omogoča upravljanja na daljavo. Tako vam ni treba venomer odhajati do samega gorilca za spremembo jakosti oziroma za vklop ali izklop kamina. Omogoča pa tudi upravljanje gorilca, na daljavo, preko »Bluetooth« aplikacije na vašem telefonu.

Funkcije kamina na bioetanol

Izbirate lahko med 6 timi različnimi jakosti plamenov, oziroma 5+1. Stopnje si sledijo po jakosti od 1-5, od najmanjše do največje. Šesta stopnja je stopnja ECO-Wave, ki omogoča, da je poraba bioetanola za 50 % nižja. Gorilni vložek Denver F6™ odlikuje tehnologija CEVB (Controlled Ethanol Vapour Burning) za nadzorovano izgorevanje hlapov etanola. To pomeni, da je izhlapevanje hlapov bioetanola bolj enakomerno in oblika ognja ter plamenov so bolj realna. Čeprav je namen kamina na bioetanol predvsem estetika in ambient, ne smemo zanemariti tudi funkcije ogrevanja. Ob prižganem ognju se prostor, v katerem je gorilnik na bioetanol lahko, kar hitro segreje, zato ga lahko uporabimo tudi kot sekundarni vir ogrevanja.

Senzorji in varnost

Model kamina Denver Basic F6 ima v sebi več različnih varnostnih senzorjev:

 • Senzor nagiba izklopi gorilnik ob nepravilnem nagibu. Ob potresu se izklopi in tako prepreči še morebitno večjo škodo.
 • Senzor za gorivo vam pove, koliko bioetanola je še v rezervoarju
 • Senzor za razlitje preprečuje možnost požara. Senzor javlja ali je bioetanol razlit v notranjosti
 • Senzor pregrevanja, ob morebitnem pregrevanju senzor avtomatično izklopi gorilnik.

 

Izdelava gorilnika po meri

Model gorilnika Denver F6 omogoča izdelavo po vaši želji in vaših merah. Izdelamo vam ga lahko različnih dolžin od 620 – 3920 mm. Na ta način ga lahko umestite tudi v večje prostore saj se s prilagojeno velikostjo ne »izgubijo« v večjem prostoru. Lahko jim umestimo tudi v hotelske lože, pisarne in druge javne objekte.

Kombinacija s kaminskimi kasetami

Bioetanolski gorilec lahko kombiniramo z ostalimi kasetami, kot so na primer:

 • Montreal kaseta minimalističnega videza, brez roba (link)
 • Montreal Clear kaseta s termopanom, ki omogoča, da je eno lice na zunanji steni objekta drugo pa na notranji strani objekta
 • Montreal Panorama kaseta s podaljšanim robom, ki konkretizira design samega kamina
 • Montreal Vue, notranji kamin z višjim steklom
 • Westminster, imitacija klasičnega kamina v novi preobleki

Kar pomeni, da se lahko v zgoraj navedene kasete vnese kamin na bioetanol Denver Basic F6.

Vgradnja kamina na bioetanol

Za razliko od splošnega prepričanja, da je vgradnja kaminskega vložka na bioetanol zahtevna, smo pripravili preprosta navodila. Ob njihovem upoštevanju je priprava konstrukcije za vgradnjo kamina enostavna in hitra. Če na kratko strnemo, lahko rečemo, da se lahko bioetanolski gorilnik vgradi v različne vrste materialov, kot na primer:

 • Les
 • Beton
 • Opeka
 • Mavec
 • Iveral
 • Tehnični kamen

 

Vgradnja je možna v omare, police, mize, stene, pregradne stene, komode pod televizorji in tudi druge pohištvene elemente. Med drugim je treba upoštevati določene odmike od predmetov, ki so bližini ognja. Vsak projekt je sicer zgodba zase, zato tudi se vsakemu posebej posvetimo in svetujemo pri izvedbi le tega. Po želji in potrebi naročnika stopimo tudi v stik z ostalimi udeleženci projekta in svetujemo pri njegovi uresničitvi.

 

Available from: Toplina Kamina Prednaročilo

Kontakt

Tehnične podrobnosti

Material prašno barvano jeklo, kaljeno »optiwhite« steklo

Dimenzije
(DxGxV)

Po naročilu. V razponu od:
Denver Basic F6™ 620: 620x160x215 mm
Do:
Denver Basic F6™ 3920: 3920x160x215 mm

Dolžina reže za plamen

V razponu od: 400 mm do 3700 mm

Kapaciteta

V razponu od: 3,8 l do 25,6 l

Moč

V razponu od: 0,9-2,6kW do 8,6–23,6 kW

Minimalen volumen prostora

V razponu od: 51 m3 do 472 m3

Napajanje

220V – 240V – 50 Hz

Gorilniki na bioetanol

Gorilnik na bioetanol Denver F6

Gorilnik na bioetanol Denver Basic F6

Definitivno je model Denver Basic F6 nadgradnja modela Denver Basic F3. Če je Denver F3 cenovno ugodna verzija kamina velja Denver F6 za najbolj dovršenega. Ponuja 6 jakostnih stopenj plamena. Od 1-5 klasične jakosti in zadnja stopnja pa je ECO-Wave, ki zmanjša porabo bioetanola za 50 %. Poleg statičnega upravljanja preko nadzorne plošče in daljinskega upravljalnika ponuja Denver F6 tudi upravljanje preko aplikacija decoflame® App za naprave z operacijskim sistemom iOS ali Android.

Lastnosti:

 • CEVB (ang. Controlled Ethanol Vapour Burning) za nadzorovano izgorevanje hlapov etanola. Ker gorijo hlapi etanola, je plamen možno natančno uravnavati in določiti želeno intenzivnost
 • ECO-Wave način ponuja možnost 50 % manjša poraba bioetanola
 • 6 stopenj upravljanja (možnost nastavitve 6 različnih jakosti plamena)
 • Kvalitetni materiali (3 milimeterska prašno barvana plošča iz nerjavečega jekla in aluminijasta izparilna reža)
 • Na voljo je v treh velikostih: od 620 mm do 3920 mm
 • Širina reže za plamen: od 400 mm do 3700 mm

Dodatki

Kaminu na bioetanol decoflame® Denver Basic F6™ so priloženi:

 • Avtomatska črpalka za prečrpavanje goriva
 • Daljinski upravljalnik za kontrolo gorilnika