Zakaj je kamin na bioetanol prava izbira?

Čar in toplina ognja

Ljudje smo od nekdaj povezani z ognjem. Ne privlači nas le zaradi svoje uporabne vrednosti, temveč tudi zaradi topline in energije, ki ju oddaja njegov plamen. Poleti radi sedemo k tabornemu ognju, ob večerji si prižgemo svečke, po napornem dnevu se z veseljem uležemo h kaminu in uživamo v pomirjajočem plapolanju plamena.

Kamin na bioetanol - odprtina na eno stran

Čeprav kamini na bioetanol niso namenjeni kot osnovni vir ogrevanja, pa vseeno manjši modeli oddajo približno 2 do 4 kW/h toplotne moči, večji modeli, narejeni po meri, pa celo do 20 kW/h. Zato je ob njih prijetno toplo in lahko služijo kot dopolnitev osnovnega ogrevanja. 

Udobno in čisto - brez saj, pepela in dima

Velika prednost kaminov na bioeanol je ta, da ne povzročajo umazanije. Klasičen kamin na drva je treba redno vzdrževati, po vsaki uporabi očistiti in pred naslednjo uporabo ponovno pripraviti, vsako leto očistiti dimnik, zagotoviti in hraniti ustrezno količino drv.

Kamin na bioetanol je zato prava izbira, da se vsemu temu izognemo in zares uživamo le v čaru ognja, ne ukvarjamo pa se s čiščenjem pepela in saj. Ogenj preprosto prižgemo in ugasnemo, kamin pa ostane čist in že pripravljen na novo uporabo.  

Bioetanol - zelena alternativa

Bioetanol je obnovljiv vir energije, ki ga pridobivamo s fermentacijo sladkorja in škroba iz organskih snovi. Produkt izgorevanja je le čista emisija vodnih hlapov in majhnih količin ogljikovega dioksida, ki ga nato absorbirajo rastline, ki ga potrebujejo za rast. Tako je sklenjen krog pridobivanja in izgorevanja bioetanola, zato je to zelen in obnovljiv vir energije brez ogljikovega odtisa.

Bio gorivo za eko kamine

Nižji stroški montaže

V večini gospodinjstev in tudi poslovnih prostorov danes uporabljamo drugačne načine ogrevanja, na primer plin ali elektriko, zato so kamini mariskje izgubili svoje mesto. 

Vseeno pa marsikdo kljub drugačnemu ogrevanju želi uživati v čaru odprtega ognja, vendar ga običajno odvrne strošek izgradnje. Izgradnja klasičnega kamina na drva zahteva kar precejšen gradbeni poseg, ki je nemalokrat povezan tudi z visokimi stroški.

Kamin na bioetanol pa ne rabi dimnika in ga je mogoče vgraditi tudi v pohištvene elemente ali nenosilne stene. Montaža je zato precej cenejša, hitrejša in preprostejša. 

Možnost odprtega ognja tudi v objektih z rekuperacijo

Kamin na bioetanol je pravzaprav edina možnost, če želite imeti odprto kurišče v pasivni hiši s prisilnim prezračevanjem oziroma rekuperacijo. Ker ne potrebuje dimnika, ni odprtine v strehi in s tem toplotne izgube. Hkrati pa prisilno prezračevanje omogoča stalen dotoka kisika, zato lahko v prostor namestite tudi večji kamin, ki porabi več kisika.

Vas zanima več o kaminih?

Če imate kakršnokoli vprašanje o kaminih na bioetanol ali bi želeli pridobiti ponudbo, nam pišite ali nas pokličite. V najkrajšem času vam bomo odgovorili.

Pri izbiri pravega kamina na bioetanol za vaš prostor je na voljo veliko možnosti. Kamin, izdelan po meri, se lahko prilagodi vašim željam in zahtevam prostora, v katerem bo nameščen. Decoflame ponuja linijo kaminov, izdelanih iz vrhunskih materialov in v skladu z najnovejšimi smernicami za zagotavljanje varnosti. 

Po meri izdelane rešitve

Ponujamo 100% rešitve po meri za različne gradbene projekte, po meri izdelane gorilnike v poljubni dolžini, barvi ali izvedbi.

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca ali nas pokličite na 040 839 699.

Zaupajte nam vaše želje in skupaj bomo našli idealno rešitev za vaš dom ali projekt.

Toplina Kamina