Prednosti Bioetanola

 

Bioetanol pridobivamo s fermentacijo sladkorja ali škroba iz naravnih oziroma organskih snovi in je popolnoma obnovljiv vir energije. Pri izgorevanju bioetanola se v ozračje ne sproščajo strupeni plini, zato je bioetanol kot gorivo zdravju in okolju neškodljivo.

Bioetanol - gorivo

Brez emisij

Prednost goriva iz bioetanola je čisto izgorevanje in lahko smo brez skrbi glede emisij CO2 ali drugih škodljivih hlapov v zraku. Ob izgorevanju se sproščata le vodna para in manjše količine ogljikovega dioksida, katerega tudi sami izdihujemo.

Brez nereda

Ker je lastnost bioetanola čisto izgorevanje, pri procesu ne proizvede ostankov ali stranskih produktov kot so pepel, dimne saje ali dim. Vzdrževanja gorilnikov na bioetanol praktično ni - potrebno je le poskrbeti, da je gorilnik napolnjen z bioetanolom.

Odzračevanje ni potrebno

Prava lepota kaminov na bioetanol je, da ne potrebujejo dodatnega prezračevanja. To je rešitev brez dimnikov, brez težav z izrezovanjem lukenj in nameščanjem zračnikov. To nam omogoča namestitev kamina v katerikoli prostor v stanovanju, hiši, ali pisarni.