Pogosta vprašanja in odgovori

Morda boste med pogostimi vprašanji in odgovori našli informacije, ki vas zanimajo. Če imate še kakršnokoli vprašanje, nas kontaktirajte, in z veseljem vam bomo pomagali rešiti dilemo.

Kam lahko vgradim ali postavim kamin na bioetanol decoflame®?

Kamini decoflame® so primerni za uporabo v kateremkoli prostoru - v stanovanju, hiši, počitniškem domu, pisarni, restavraciji, wellness oazi itd. Montaža je enostavna in traja le nekaj minut, kamina pa ni potrebno vgraditi na zunanjo ali nosilno steno. Vsakemu kaminu so priložena navodila za varno montažo in uporabo. 


Ali je montaža zahtevna?


Montaža je zares enostavna in hitra ter ne zahteva poglobljenega tehničnega znanja. Vse kamine decoflame® lahko vgradite ali postavite na svoje mesto v nekaj minutah. Slediti morate le navodilom, ki so priložena kaminu. 

Pred montažo pa je za vgradne kamine treba vnaprej pripraviti ustrezno odprtino, kamor se montira kamin oziroma gorilnik. 


Ali so kamini decoflame® takoj po montaži pripravljeni na uporabo?

Vsi kamini so takoj pripravljeni na uporabo, vse, kar potrebujete, je ustrezen bioetanol, ki pa ni priložen kaminu in ga je treba posebej naročiti.


Kako prižgem kamin decoflame®?

Priporočljivo je uporabiti priloženi vžgialnik z dolgim vratom ali dolge vžigalice. Kamin, ki ima elektronsko krmiljnei gorilnik e-Ribbon Fire™ , prižgete na daljavo prek daljinskega upravljalnika ali pametne naprave.
 

Ali je bioetanol nevaren?

Bioethanol je pravzaprav denaturiran alkohol, to pomeni, da ni primeren za uživanje. V primerjavi z gelom, bioetanol pri gorenju ne ustvarja odpadnih snovi in umazanije, zato ne pušča neprijetnega vonja ali dima. Ko gori, razpade na vodo in majhne količine CO2. Vedno pa je treba uporabiti tekoči bioetanol s čistostjo vsaj 96 % in največ 97,5 %.


Ali je nevarno vdihovati plin, ki nastane pri izgorevanju?

Hlapi bioetanola vsebujejo le navadno vodo in malo ogljikovega dioksida. Pri uporabi ustreznega tekočega bioetanola, tj. čistosti od 96 % do 97,5 %, ni nevarnih hlapov. Ne uporabljajte bioetanola v gelu. Kot splošno vodilo velja, da naj se gel nikoli ne bi uporabljal v notranjih prostorih. 


Ali bo kamin oddajal veliko toplote?

Koliko toplote bo oddajal kamin, je odvisno od velikosti modela in intenzivnosti plamena. Manjši kamini decoflame® oddajajo v povprečju od 2 do 4 kW/h moči, večji kamini, narejeni po meri, pa celo do 20 kW/h. Kamini na bioetanol niso primerni za osnovno obliko ogrevanja, temveč kot prijetno dopolnilo, ki v prostor vnaša prijeten in čaroben občutek.


Ali lahko kot gorivo uporabim papir ali les?

Vsi kamini decoflame® lahko uporabljajo izključno tekoči bioetanol čistosti med 96 % in maksimalno 97,5 %.


Kako ugasnem ogenj v kaminu decoflame®?

Če želite ugasniti ogenj preden zmanjka goriva, morate preprosto zakriti odprtino gorilnika in tako onemogočiti dostop kisika, ogenj pa se bo v trenutku ugasnil.

Kamine z gorilnikom e-Ribbon Fire™ lahko ugasnete na aplikaciji ali daljinskem upravljalniku, na aplikaciji pa lahko tudi vnaprej nastavite, kdaj naj se kamin samodejno ugasne.

 

Iz kakšnih materialov so narejeni kamini decoflame®

Vsi kamini decoflame® so narejeni iz enega ali več naslednjih materialov: jekla, nerjvečega jekla, aluminija in kaljenega stekla. Če so prašno barvani, je barva odporna na temperature do 400°C.