Katere so TOP 5 prednosti kaminov na bioetanol?

Ne glede na to ali smo že sredi mrzle zime, ali pa jesen trka na vrata; tako ali drugače bomo potrebovali vir ogrevanja v svojem domu.

Seveda imamo na voljo več načinov kako segreti temperaturo v svojem domu. Eden najboljših in okolju prijaznejših načinov za dvig temperature je uporaba sodobnih kaminov na bioetanol.

Prednosti uporabe kaminov na bioetanol je veliko. Da bi se lažje odločili za naložbo, bomo izpostavili pet glavnih značilnosti kaminov na bioetanol:

 

1. Čista in okolju prijazna rešitev (brez dimnika, dimnih saj in pepela)

Kamini na bioetanol so odlična alternativa klasičnih kaminov, saj je uporaba le-teh okolju prijazna. Pridelava bioetanola je neškodljiva (pridelano iz škroba) in izgorevanje bioetanola ne spušča v ozračje strupenih plinov. Prav tako pri izgorevanju ne nastajata dim ali pepel.

Toplina Kamina - Pridelava in izgorevanje bioetanola

Edini stranski produkt izgorevanja bioetanola je ogljikov dioksid, katerega rastline ponovno spremenijo v kisik.

 

2. Odličen vir dodatnega ogrevanja prostorov

Kamini so od vedno bili odličen vir toplote. Tradicionalni kamini, za katere potrebujemo trda goriva (les), imajo to slabost, da potrebuejo dimnik, pri izgorevanju pa nastajata pepel in dimne saje. Poleg tega pa lahko prostor pregrejejo, saj nimamo dosti nadzora nad jakostjo plamena. Na srečo imajo kamini na bioetanol to prednost, da lahko plamen po želji prižgemo ali ugasnemo, ter nadzorujemo jakost plamena. Tako nam kamin na bioetanol prostore v domu prijetno dogreva.

Toplina Kamina

 

3. Enostavna in hitra vgradnja za vsak dom

Velika prednost kaminov na bioetanol je enostavna in hitra vgradnja, primerna za vsak dom. Hišo ali stanovnaje.

Toplina Kamina

Veliko modelov kaminov na bioetanol je prostostoječih, katere lahko postavimo na tla, na mizo, pult ali drugam. Vgradni kamini pa se enostavno namestijo v za to primerno odprtino, npr. v steno, pult ali prizidek.

 

4. Enostavno za uporabo in vzdrževanje

Dela s kamini na bioetanol praktično nimamo. Poljubno jih prižigamo in vgašamo. Skrbeti moramo edino, da je rezervar poln bioetanola. Pri uporabi ne izgubljamo časa za čiščenje, saj izgorevanje ne povzroča dima ali pepela.

Toplina Kamina

 

5. Sodoben dizajn

Kamini na bioetnaol so odličen način, da dom popestrimo z estetskim dizajnom in prostoru dodamo značaj. Prednost Decoflame kaminov na bioetanol je, da ponujajo pestro izbiro različnih oblik in modelov: prostostoječi, vgradni, viseči, vseh možnih oblik.

Toplina Kamina

Pri obliki kaminov na bioetanol so možnosti neskončne. Dizajnerski kamini so narejeni po meri in ponujajo minimalističen dizajn z linijskim ali baklastim plamenom, ki se poda v vsak prostor v domu. Možnosti so tako rekoč neomejene!

Prednosti Decoflame kaminov

  • NI potreben dimnik - možnosti za vgradnjo so neomejene!
  • BREZ dima, pepela ali dimnih saj
  • Kamini narejeni po meri
  • Daljinsko upravljanje kaminov
  • Povezljivost s sistemi pametnih hiš 

Danska kakovost

Vsi kamini Decoflame na bioetanol so ročno izdelani in preizkušeni s strani visoko usposobljenih strokovnjakov. Materiali, ki se uporabijo za izdelavo kaminov na bioetanol so vrhunske kakovosti, ki med drugim tudi povečujejo varnost kaminov.

Bio kamini Decoflame so opremljena s številnimi varnostnimi senzorji, npr. senzorji razlitja, temperature in nagiba, ki zagotavljajo varno delovanje kamina. Tako standardni kot tudi kamini izdelani po meri, so primerni za vgradnjo v luksuznih nepremičninah, zasebnih domov, pisarnah, ali pa gostinskih objektih. 

Vas zanima več o kaminih?

Če imate kakršnokoli vprašanje o kaminih na bioetanol ali bi želeli pridobiti ponudbo, nam pišite ali nas pokličite. V najkrajšem času vam bomo odgovorili.

Pri izbiri pravega kamina na bioetanol za vaš prostor je na voljo veliko možnosti. Kamin, izdelan po meri, se lahko prilagodi vašim željam in zahtevam prostora, v katerem bo nameščen. Decoflame ponuja linijo kaminov, izdelanih iz vrhunskih materialov in v skladu z najnovejšimi smernicami za zagotavljanje varnosti. 

Po meri izdelane rešitve

Ponujamo 100% rešitve po meri za različne gradbene projekte, po meri izdelane gorilnike v poljubni dolžini, barvi ali izvedbi.

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca ali nas pokličite na 040 839 699.

Zaupajte nam vaše želje in skupaj bomo našli idealno rešitev za vaš dom ali projekt.

Toplina Kamina