Izdelava kamina po meri

Decoflame s svojo linijo kaminov Architetcs ponuja unikatne kamine, ki so narejeni po meri, da najbolj ustrezajo vašim željam in zahtevam prostora. Pri oblikovanju različnih dizajnov so bile upoštevane smernice arhitektov in oblikovalcev interierjev, zato lahko izbirate med minimalističnimi in sodobnimi oblikami ter tistimi bolj tradicionalnimi.

Kam lahko postavite kamin?

Pri oblikovanju in postavitvi kamina skoraj ni omejitev. Ker ga ni treba vgraditi v zunanjo ali nosilno steno, prav tako pa ne potrebuje dimnika, se lahko prepustite domišljiji in kamin postavite kamorkoli v prostoru. Lahko stoji sredi sobe in ponuja pogled z različnih strani ali pa je vgrajen v steno. Velikost, oblika in materiali se lahko prilagodijo vašemu okusu in željam. Vse kamine, izdelane po merah, je možno oblikovati tudi v L- alu U-obliki ali celo ukrivljeno. 

Pri tem, kam boste kamin postavili, je treba upoštevati le ustrezno oddaljenost ostalih predmetov v prostoru. Nad kaminom je lahko nameščen tudi televizor, vendar mora biti med njim in kaminom ustrezna razdalja. Pri kaminih z elektronskim gorilnikom e-Ribbon lahko izberete tudi TV senzor, ki zazna preveliko povečanje temperature in zmanjša intenzivnost plamena. 

 

Odmiki, ki jih je treba upoštevati pri namestitvi kamina Denver e-Ribbon

 

Odmiki, ki jih je treba upoštevati pri namestitvi kaminov Montreal in Orlando 

Montreal in Orlando 

Izbira ustrezne velikosti

Pri izbiri ustrezne velikosti kamina oziroma reže za plamen je treba upoštevati predvsem velikost prostora, v katerem bo nameščen. Oglejte si, kako velik kamin lahko izberete, če se odločite za standardni gorilnik decoflame® ali elektronsko upravljani gorilnik e-Ribbon Fire.

Kako naročite kamin po svojih željah?

Sporočite nam, kakšen kamin bi želeli imeti in kam bi ga radi vgradili. Na podlagi vaših specifikacij ali izrisa situacije, ki ga pripravi vaš arhitekt, bodo v tovarni pripravili natančna navodila, kako je treba pripraviti odprtino, da lahko vanjo instalirate kamin oziroma gorilnik. Ko uskladimo navodila za izvedbo in potrdite ponudbo, v tovarni na Danskem izdelajo vaš kamin. 

Ko izdelani kamin prispe v Slovenijo, se dogovorimo za instalacijo. Pred instalacijo mora biti odprtina pripravljena v celoti v skladu z navodili proizvajalca, saj le tako lahko zagotovimo varno in učinkovito delovanje kamina.