Bioetanol - zelena alternativa

Najpomembnejša prednost bioetanola, ki bo navdušila vsakega bodočega lastnika kamina na bioetanol, je njegovo čisto izgorevanje. Ob izgorevanju nastajajo le hlapi vode in majhne količine ogljikovega dioksida, ne nastajajo pa saje, pepel in dim. Zato kamin ne zahteva skoraj nikakršnega vzdrževanja in je primeren za uporabo v kateremkoli prostoru.

bioetanol-zelena-alternativaZelena alterantiva

Bioetanol je obnovljiv vir energije, ki ga pridobivamo s fermentacijo sladkorja in škroba iz organskih snovi. V celoti je pridobljen iz naravnih produktov, rezultat izgorevanja pa je le čista emisija vodnih hlapov in majhnih količin ogljikovega dioksida, ki ga nato absorbirajo rastline, ki ga potrebujejo za rast. Tako je sklenjen krog pridobivanja in izgorevanja bioetanola, zato je to zelen in obnovljiv vir energije brez ogljičnega odtisa.

Učinkovita energija

Zaradi čistega izgorevanja kamini na bioetanol ne potrebujejo dimnika - vsa toplota ostaja v prostoru, zato so kamini zelo učinkoviti.  

kamini-bioetanol-brez-dimnika     

Denaturiran alkohol

Bioetanol za kamine je denaturiran alkohol, prodaja bioetanola v čisti 100 % obliki na trgu ni dovoljena. Etanol je tako denaturiran z različnimi sestavinami in se prodaja pod različnimi imeni: denaturiran etanol, denaturiran alkohol, gorilni špirit ipd. Vsi decoflame® kamini lahko uporabljajo bioetanol z minimalno 96 % in maksimalno 97,5 % čistosti.