Kamin na bioetanol Hybrid Mist Burner

Hibridni gorilnik/kamin Hybrid Mist Burner

Hibridni kamin Hybrid Mist Fireplace ™ je nov BIO gorilnik vrhunskega danskega proizvajalca kaminov Decoflame. Pri razvoju hibridnega gorilnika so pri Decoflamu razmišljali v koraku z modernimi trendi ter tako razvili okolju prijazen BIO gorilnik, ki za svoje delovanje uporablja le vodo in LED tehnologijo. Novi hibridni gorilnik – Hybrid Mist Fireplace ™ – uporablja samo elektriko in vodo. Pri kaminu ni nikakršne potrebe po gradnji dimnika ali izpušne cevi.

Lastnosti gorilnika/kamina Hybrid Mist Burner

Delovanje hibridnega gorilnika/kamina

Hibridni gorilnik ima vgrajeno tehnologijo, ki atomizira vodne hlape. Paro lahko nato elektronsko nadzorujete in s pomočjo vgrajenih LED luči pričarate iluzijo pravih plamenov. Dobra plat tega je, da je gorilnik še bolj varčen in ekološki. Namesto bioetanola je sedaj kot »gorivo« potrebna le voda in elektrika. Voda se s pomočjo atomizacije spremeni v vodne hlape oziroma paro. Kombinacija vodnih hlapov in LED luči pa z različnimi niansami oranžne, rdeče, rumene barve ustvarja občutek pravega plamena. Poleg izboljšanja ekološkega odtisa, pa gorilnik pripomore tudi k varčevanju denarja. Bioetanol nadomešča voda in elektrika, voda pa je drastično cenejša kot bioetanol. LED luči pa ne veljajo za nizkega porabnika električne energije.

Kompatibilnost hibridnega gorilnika z ostalimi kamini Decoflame

Hibridni gorilnik je mogoče vstaviti v večino naših ohišij. Med drugim, tudi v Decoflamov najpopularnejši kamin tipa Montreal, ki s svojo ostro in minimalistično zasnovo kupci vgrajujejo v številne novozgrajene hiše modernejšega stila. Alternativa kaminu Montreal je Orlando, ki s preprostim okvirjem spominja na atmosfersko in živahno podobo. Če si poleti želite le vizualnega plamena zaradi udobja in ustvarjanja atmosfere, lahko gorilnik preprosto zamenjate bodisi z elektronskim modelom Denver e-Ribbon Basic bodisi z ročnim gorilnikom. Je pametna in enostavna rešitev, kar pomeni, da lahko uživate v udobju kamina vse leto. S hibridnim gorilnikom je bila ustvarjena okolju prijazna in cenovno ugodna rešitev gorilnika/kamina za okoljsko ozaveščenega kupca.

Možnosti upravljanja hibridnega gorilnika Hybrid Mist

 • Ročno, preko konzole na gorilniku. Priročno, hitro in enostavno upravljanje novega hibridnega gorilnika.
 • Preko daljinca. Udobno in preprosto kar iz naslanjača lahko prilagodite intenzivnost »plamena« oziroma vodnih hlapov.
 • Tretja opcija pa je kontroliranje hibridnega gorilnika preko aplikacije na vašem pametnem telefonu. Vaš hibridni gorilnik in vaš pametni telefon povežete preko brezžične povezave bluetooth.

 

Z aplikacijo Decoflame lahko:

 • Regulirate intenzivnost plamena
 • Preverite preostali čas gorenja
 • Preverite preostali nivo goriva
 • Vklopite in izklopite hibridni kamin
 • Upravljate/nastavite funkcijo časovnika samodejnega izklopa

 

Dodatne lastnosti hibridnega gorilnika Mist Hybrid Fire

Mist Hybrid Fire - pomaga pri vlaženju prostorov

Poleg že zgoraj omenjenih lastnosti, vam hibridni gorilnik pomaga pri vlaženju prostora. Ker deluje na principu vodnih hlapov, poleg »plamena«, ki ga ustvarja s pomočjo vodnih hlapov in LED luči, ustvarja v prostoru tudi določen odstotek vlažnosti. V primeru, da je zaradi centralnega ogrevanja zrak v prostoru suh, vam hibridni gorilnik pomaga prostor ovlažiti in tako narediti prijetnejše pogoje bivanja.

Hitra montaža – gorilnika Myst Hybrid Fire

Tako, kot pri vseh ostalih modelih kaminov in gorilnikov znamke Decoflame, je tudi namestitev in vgradnja modela Hybrid Mist Fire hitra in enostavna. Vsak po meri narejen kamin decoflame® ima priloženo tehnično skico, navodila za vgradnjo in priročnik za uporabo. Vgradnja je preprosta in vzame le nekaj minut. Za njo poskrbijo naši visoko usposobljeni monterji. Tako, ste lahko brez skrbi ob namestitvi in zagonu hibridnega gorinika.

Mist Hybrid Fire - večja varnost za hišne ljubljenčke in otroke

Ogenj v zaprtem prostoru je bil vedno izziv za notranje designerje in arhitekte. Povezanost človeka z ognjem je nekako zapisana že v sami genetiki. Pri novodobnem načinu življenja težko vkomponiramo ogenj v bivališča. Predvsem nas tukaj skrbi možnost požara. Poleg tega pa zniževanje ravni kisika v zaprtem prostoru. V izogib temu pa je potrebno prostor večkrat zračiti, da se nivo ogljikovega dioksida zniža. Največkrat pa nas skrbijo tudi poškodbe otrok kot tudi hišnih ljubljenčkov. Vse te izzive je potrebno upoštevati oziroma premostiti, ko se odločamo o klasičnih ali o kaminih na bioetanol. S hibridnim gorilnikom Mist Hybrid Fire so vsi omenjeni izzivi in težave odpravljene. Ker hibridni gorilnik ustvarja navidezen plamen na podlagi vodnih hlapov in LED luči ni nikakršnih bojazni glede požara oziroma nižanja nivoja kisika v prostoru. Otroci in hišni ljubljenčki pa bodo lahko brezskrbno uživali v prijetni družbi ognja.

Ko stanovanje postane dom

Dom je prostor kjer se sprostimo in napolnimo z energijo. Za danskega proizvajalca kaminov decoflame® je pomembno, da ustvarja okolju prijazne kamine na bioetanol. Ker so želeli dodati še nekaj več so razvili in lansirali popolnoma nov hibridni gorilnik Hybrid Mist Fire. Z razvojem omenjenega gorilnika so naredili še korak naprej k trajnostnemu, varčnemu in varnemu domu za vsakogar.

 

 

Available from: Toplina Kamina Prednaročilo

Kontakt

Tehnične podrobnosti

Material in napajanje

Material Prašno barvano nerjaveče jeklo ali brušeno nerjaveče jeklo, kaljeno optiwhite steklo
Napajanje 220V-240V 50Hz

Poraba in kapaciteta parnega gorilnika Hybrid Mist

Tip gorilnika Poraba Kapaciteta Čas gorenja
Decoflame Hybrid Mist 720 125 ml/h 6 litrov do 48 ur
Decoflame Hybrid Mist 920 150 ml/h 8 litrov do 53 ur
Decoflame Hybrid Mist 1120 175 ml/h 10 litrov do 57 ur

Dimenzije parnega gorilnika Hybrid Mist

Tip gorilnika Dimenzije gorilnika Dimenzija gorilne reže
Decoflame Hybrid Mist 720 720x217x232 mm 500 mm
Decoflame Hybrid Mist 920 920x217x232 mm 700 mm
Decoflame Hybrid Mist 1120 1120x217x232 mm 900 mm

Dodatki

Kaminu decoflame® Hybrid Mist™ so priloženi:

 • Bluetooth aplikacija decoflame® App za iOs in Android, 
 • daljinski upravljalnik in 
 • lijak za vlivanje goriva.