Prednosti gorilnika e-Ribbon Fire™

Tehnologija CEVB

Gorilnike decoflame® e-Ribbon Fire™ odlikuje tehnologija CEVB (ang. Controlled Ethanol Vapour Burning) za nadzorovano izgorevanje hlapov etanola. Ker gorijo hlapi etanola, je plamen možno natančno uravnavati in določiti želeno intenzivnost.

Izbirate lahko med šestimi stopnjami intenzivnosti plamena in s tem količino toplote, ki jo kamin oddaja. Intenzivnost ni odvisna od količine goriva, tudi pri polnem tanku lahko kamin počasi gori. Gorilnik e-Ribbon Fire™ ima tudi več prostora za gorivo, zato lahko kamin gori več ur.

Tehnologija Eco-Wave™

Vsi elektronsko upravljani gorilniki, razen Denver Basic™ 720/920/1120, uporabljajo tehnologijo Eco-Wave™, ki na 6 stopnji intenzivnosti omogoča do 50 % manjšo porabo bioetanola.

Gorilniki Denver e-Ribbon Fire™

Na voljo so različni gorilniki na elektronsko upravljanje:

Udobno upravljanje

Decoflame® e-Ribbon Fire™omogoča izjemno udobno upravljanje kamina z daljinskim upravljalnikom ali prek Bluetooth aplikacije decoflame® App za pametne naprave z operacijskih sistemom iOS ali Android.

Avtomatski gorilnik na bioetanol - Toplina Kamina

Decoflame je svojo ponudbo z gorilniki e-Ribbon Fire™ obogatil leta 2012, sprva so bili oblikovani kot alternativa standardnim gorilnikom za uporabo v storitvenih prostorih, na primer v hotelih, bolnicah itd., kjer s kaminom rokujejo različni uporabniki. Zdaj pa so ti gorilniki na voljo tudi za domačo uporabo in jih je možno vgraditi v vse kamine, narejene po meri.

Senzorji za brezskrbno uporabo

Gorilnik je dodatno lahko opremljen s senzorji, ki skrbijo za varno uporabo oziroma samodejni izklop v primeru nepravilnosti, na primer, če postane temperatura previsoka in je nad kaminom nameščen TV; če tekočina pušča iz tanka; če se zaradi potresa kamin nagne. Uporaba kamina tako ne povzroča nobenih skrbi, saj se kamin sam izključi, če je potrebno. To je še posebej dobrodošlo pri uporabi kamina v prostorih, kjer več ljudi upravlja z njim, na primer v restavraciji, bolnišnici, hotelu itd.

Tehnične lastnosti

 • upravljanje na daljavo
 • možnost upravljanja prek pametnih naprav z opracijskim sistemom iOS ali Android
 • 6-stopenjska regulacija intenzivnosti plamena (1-5&Eco-Wave)
 • LED zaslon za upravljanje kamina in prikaz stanja goriva
 • *senzor za zaznavo CO in CO2 in samodejni izklop
 • senzor za zaznavo puščanja goriva in samodejni izklop
 • *senzor za temperaturo, če je nad kaminom nameščen TV, in samodejni izklop
 • *senzor za nagib v primeru potresa in samodejni izklop
 • večji tank za gorivo
  *opcijsko

Kamini, v katere je lahko vgrajen gorilnik e-Ribbon Fire™

Gorilnik je možno vgraditi v vse kamine, narejene po meri. Gorilnik omogoča oblikovanje po želji, tudi v L- ali U-obliki oziroma vijugasto. Odvisno od želja uporabnika in prostorskih možnosti, lahko različne kamine vgradite v sredino prostora, v pohištvo ali v steno, pri čemer so lahko odprti na različne strani: samo spredaj, spredaj in zadaj, spredaj in/ali zadaj ter s strani. Kamin, ki je odprt s sprednje in zadnje strani, je lahko vgrajen med dvema prostoroma in nudi pogled z obeh strani.

Kako je izdelan gorilnik?

Toplina Kamina - gorilniki na bioetanolVse gorilnike e-Ribbon sestavljajo:

 • reža za plamen (flame tray), ki je lahko poljubno dolga od 500-5000 mm
 • osnovna plošča (base plate)
 • LED zaslon  (LED display)
 • odprtina za nalivanje goriva (fuel inlet)
 • prostor za gorivo in elektronika, ki nista vidna navzven (fuel tank & electronics)

Gorilnik je možno popolnoma prilagoditi želenim meram.

 

Veliko prostora za gorivoGorilnik ima veliko kapaciteto goriva

Kamini z gorilnikom e-Ribbon imajo večji tank za gorivo in kamin lahko gori dlje časa. Takšni kamini so še posebej primerni za uporabo v večjih prostorih, na primer v hotelih, bolnišnicah, restavracijah itd.

 

Preprosto upravljanje

Daljinsko upravljanje kaminaUporabniku prijazna zaslon in daljinski upravljalnik zagotavljata razumljiva navodila in povratna sporočila. Upravljanje kamina prek aplikacije decoflame® App za pametne naprave z operacijskih sistemom iOS ali Android omogoča nastavljanje različnih stopenj intenzivnosti plamena, nadzor stanja goriva in moči, ki jo oddaja kamin, nastavitev samodejnega izklopa in seveda vklop in izklop kamina.

 

Preprosta montaža

Hitra in preprosta montaža kaminov na bioetanolKamin z gorilnikom e-Ribbon lahko vgradite skoraj kamorkoli, na primer v steno ali pohištveni element, le da so stvari v bližini iz nevnetljivih materialov. Kamin na bioetanol ne potrebuje dimnika, potrebuje le električno napajanje in upoštevati je treba razmerje med velikostjo prostora in močjo gorilnika.

Vas zanima več o kaminih?

Če imate kakršnokoli vprašanje o kaminih na bioetanol ali bi želeli pridobiti ponudbo, nam pišite ali nas pokličite. V najkrajšem času vam bomo odgovorili.

Pri izbiri pravega kamina na bioetanol za vaš prostor je na voljo veliko možnosti. Kamin, izdelan po meri, se lahko prilagodi vašim željam in zahtevam prostora, v katerem bo nameščen. Decoflame ponuja linijo kaminov, izdelanih iz vrhunskih materialov in v skladu z najnovejšimi smernicami za zagotavljanje varnosti. 

Po meri izdelane rešitve

Ponujamo 100% rešitve po meri za različne gradbene projekte, po meri izdelane gorilnike v poljubni dolžini, barvi ali izvedbi.

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca ali nas pokličite na 040 839 699.

Zaupajte nam vaše želje in skupaj bomo našli idealno rešitev za vaš dom ali projekt.


 Kako izbrati ustrezno velikost gorilnika glede na velikost prostora? 

Toplina Kamina